MLE Citizen Science initiatives - Final Report

Comisia Europeană a publicat recent documentul Final report - Mutual Learning Exercise Citizen Science Initiatives - Policy and Practice elaborat în cadrul Policy Support Facility Challenge.

Mai multe

Arhiva de stiri

Observatorul european al științei deschise

EOSC Track este un nou proiect Orizont Europa condus de OpenAIRE, care va dezvolta și va opera Observatorul european al științei deschise.

Spre stire

Chestionar Eurodoc

Consiliul European al Doctoranzilor și Cercetătorilor Juniori – EURODOC, vă invită să completați chestionarul privind publicarea multilingvistă a rezultatelor cercetării.

Spre stire

Webinar FAIR-Impact: FAIR-by-Design Methodology: how to develop FAIR materials

În cadrul proiectului FAIR-Impact, va avea loc pe 4 decembrie 2023, între orele 15:00-16:00 CET, webinarul "Metodologia FAIR-by-Design: cum să dezvolți materiale FAIR".

Spre stire

FAIR-Impact webinar - Documenting mapping community practices

FAIR-Impact va organiza în data de 24 noiembrie 2023, intervalul 10.00-13.00CET, webinarul online “Documenting mapping community practices”.

Spre stire

FAIR Implementation Workshop - Community Engagement

FAIR-Impact va organiza în data de 23 noiembrie 2023, în intervalul 11.00-12.30CET, evenimentul online "FAIR Implementation Workshop - Community Engagement: why it is key for Open Science and how to unleash it".

Spre stire

Webinar RDA - post cea de-a 21-a sesiune plenară

Consiliul consultativ tehnic (TAB) al RDA găzduiește, în data de 16 noiembrie 2023, un webinar ca urmare a cea de-a 21-a sesiune plenară pentru a împărtăși rezultatele discuțiilor desfășurate în cadrul acesteia și pentru a discuta despre etapele următoare.

Spre stire

Webinar - EOSC Compliant PID Implementations

FAIR-Impact organizează în data de 21 noiembrie 2023, în intervalul 9.00-13.00 CET, un eveniment online pentru a discuta despre modul în care se pot adapta și aplica cele mai bune practici de implementare a PID existente.

Spre stire

Depozitul Zenodo

De la lansarea sa în 2013, depozitul Zenodo a ajutat milioane de cercetători, oferindu-le spațiul și tehnologia necesare pentru a-și împărtăși cu ușurință rezultatele cercetării.

Spre stire

Webinar RDA - Celebrating a Decade of Data: The Community Cross-fertilisation Carousel

Aniversarea celor 10 ani a Research Data Alliance – RDA culminează cu un webinar, în data de 30 noiembrie 2023, pentru a reflecta asupra rezultatelor seriei de ateliere desfășurate pe parcursul anului care se apropie de final.

Spre stire

Webinar - Towards Open Research Information

SciLake și SIRIS Academic, în colaborare cu OpenAIRE, vor organiza în data de 9 noiembrie 2023, în intervalul 11.00-13.00 CET, o sesiune de tip webinar privind modul în care informațiile din domeniul cercetării pot fi deschise.

Spre stire

EOSC Festival – the National Tripartite Event Poland 2023

În perioada 6-7 noiembrie 2023 va avea loc la sediul Centrului Național de Știință din Cracovia (prima zi va fi transmisă online) evenimentul ”EOSC Festival – the National Tripartite Event Poland 2023”.

Spre stire

KRECon 2023

Conferința KRECon 2023 va avea loc la Biblioteca Națională de Tehnologie din Praga, în perioada 9-10 noiembrie 2023.

Spre stire