Adunarea Generală RO-NOSCI 27 februarie 2023

În data de 27 februarie 2023, a avut loc Adunare Generală a Inițiativei Naționale Cloud pentru Știința Deschisă din România - RO-NOSCI.

Mai multe

Arhiva de stiri

Seminarii Open Science Knowledge Platform

Pe parcursul anului 2022, CWTS a organizat o serie de seminarii privind știința deschisă, împreună cu consiliile de cercetare din Țările de Jos (NWO) și Norvegia (RCN).

Spre stire

Science Europe - Science Policy in Action. Insights for the Green and Digital Transition

În data de 29 martie 2023, Science Europe va prezenta, în cadrul unui eveniment online, rezultatele studiului "Science Policy in Action. Insights for the Green and Digital Transition".

Spre stire

Conferință Internațională EURINT 2023

În perioada 19-20 mai 2023, Universitatea Al. I. Cuza din Iași va găzdui a 2-a Conferință Internațională EURINT cu tema "Provocări și perspective viitoare pentru o Europă rezilientă".

Spre stire

Open Science Fair 2023

OS FAIR 2023, inițiativa emblematică a OpenAIRE, va avea loc sub forma unui eveniment cu participare fizică în perioada 25-27 septembrie la Madrid, Spania.

Spre stire

Open Science Policy & EOSC in Romania

Open Science Knowledge Hub (OSKH), parte a UEFISCDI, a fost prezent în grupul de lucru EOSC-Association Task Force Upskilling countries to engage in EOSC, prin susținerea, în data de 13 martie 2023, a prezentării Open Science Policy & EOSC in Romania.

Spre stire

Livrabil OPUS ”Initial State of the Art on Open Science Initiatives”

În cadrul proiectului OPUS a fost realizată o analiză a inițiativelor legate de Știința Deschisă și a literaturii de specialitate care încurajează cercetătorii să practice Open Science. În acest context, a fost elaborat livrabilul ”Initial State of the Art on Open Science Initiatives”.

Spre stire

Raport - Open Access Policies in Latin America, the Caribbean and the European Union

Comisia Europeană a publicat documentul ”Open Access Policies in Latin America, the Caribbean and the European Union - Progress Towards a Political Dialogue”.

Spre stire

Webinar - OpenAPC

OpenAIRE va organiza, în data de 4 aprilie 2023, evenimentul OpenAPC. În cadrul acestui eveniment online, discuțiile se va axa pe beneficiile aduse de utilizarea unor taxe de publicare transparente și pe modul în care instituțiile pot deveni parte a proiectului OpenAPC, care acționează la nivel global.

Spre stire

Webinar: FAIR-IMPACT Open Call for Support

Pe 27 martie, la ora 12.00UTC/14.00CEST, FAIR-IMPACT va găzdui un webinar pentru a prezenta potențialilor solicitanți și altor părți interesate apelul deschis care se va lansa în cadrul proiectului.

Spre stire

OpenAIRE - Train the Trainer Bootcamp

OpenAIRE organizează, în perioada 22-26 mai 2023, evenimentul ”Train the Trainer Bootcamp”.

Spre stire

Adunarea Generală RO-NOSCI 27 februarie 2023

În data de 27 februarie 2023, a avut loc Adunare Generală a Inițiativei Naționale Cloud pentru Știința Deschisă din România - RO-NOSCI.

Spre stire

NPOS2030 Ambition Document and Rolling Agenda

În cadrul programului național olandez pentru știință deschisă – NPOS a fost recent publicat documentul ”NPOS2030 Ambition Document and Rolling Agenda”.

Spre stire