Eveniment

Open Science Fair 2023

OS FAIR 2023, inițiativa emblematică a OpenAIRE, va avea loc sub forma unui eveniment cu participare fizică în perioada 25-27 septembrie la Madrid, Spania. În acest an, evenimentul va fi co-organizat cu NOAD-ul OpenAIRE din Spania, Fundația spaniolă pentru știință și tehnologie (FECYT) din cadrul Ministerului spaniol al Științei și Inovării, precum și cu proiecte europene cheie și inițiative globale.


Cea de-a patra ediție a OS FAIR își propune să reflecteze asupra viitorului științei deschise, asupra a ceea ce urmează să se întâmple și asupra trasării viitorului științei deschise pentru generațiile viitoare.


Conferința va reuni diferite comunități, cu diferite expertize, din întreaga lume pentru a identifica sinergii, a face schimb de bune practici și a dezvolta interfețe de colaborare.  Sunt invitați să participe toți actorii din comunitățile și infrastructurile de cercetare, inclusiv: bibliotecari, administratori de depozite, furnizori de conținut, furnizori de servicii, administratori de cercetare, facilitatori de cercetare, societăți științifice, editori, factori de decizie și finanțatori, grupuri și inițiative de tip ”citizen science” și inovatori în domeniul comunicării academice.


În acest context a fost deschis apelul pentru propuneri. Termenul limită de depunere este 24 aprilie 2023.


Informații suplimentare pot fi accesate aici.