Stire

NI4OS Europe - final report

"NI4OS-Europe a oferit un exemplu pentru întreaga comunitate EOSC cu privire la modul în care se poate construi cu succes un ecosistem federat de servicii și comunități prin constituirea și includerea eficientă a inițiativelor naționale și regionale".


Impactul și rezultatele proiectului NI4OS-Europe au fost recunoscute de Comisia Europeană în raportul final de evaluare a proiectului, publicat la 7 iunie 2023. NI4OS-Europe s-a desfășurat în perioada septembrie 2019 - martie 2023 și constituie, așa cum se menționează în raport, un exemplu de colaborare regională.


Succesul strategiilor de implicare a comunității din cadrul proiectului se reflectă într-o serie de activități complementare: 23 de evenimente naționale de diseminare, la care au participat peste 1500 de participanți și un eveniment regional NI4OS-Europa la care au participat 200 de participanți, 25 de publicații științifice, adoptarea schemei promotorilor EOSC pentru promovarea adoptării EOSC și FAIR în comunitățile de utilizatori, precum și disponibilitatea resurselor în limbile locale ale partenerilor pentru a facilita adoptarea rezultatelor proiectului.


Informați suplimentare pot fi accesate aici.