Stire

Conferința Internațională “Digital Curation” 2025

Cea de-a 19-a ediție a Conferinței Internaționale “Digital Curation” (IDCC25) va avea loc la Haga, Olanda, în perioada 17-19 februarie 2025.

Tema principală a IDCC25 este „Douăzeci de ani în urmă, douăzeci de ani înainte: lecții și direcții în domeniul conservării digitale”.

Prima Conferință internațională “Digital Curation” (IDCC) a avut loc în 2005, la un an de la lansarea “Digital Curation Centre”. Cea de-a zecea ediție a IDCC a avut loc în 2015, cu un an înainte de publicarea principiilor FAIR.

Cererea de propuneri din 2015 a încurajat prezentările care aveau o viziune pe parcursul unui deceniu asupra trecutului, prezentului sau viitorului. IDCC25 revizuiește în mod conștient acel apel, punând un accent similar pe valorificarea a ceea ce am învățat și pe recomandări cu privire la modul de a progresa, dar de data aceasta cu o perspectivă generațională asupra conservării digitale.

În acest context au fost deschise apelurile IDCC25 pentru lucrări, discuții fulger și postere. Puteți vizita pagina apelului pentru informații despre categoriile de prezentări, inclusiv o listă completă de modele și date cheie disponibilă aici.