Eveniment

Adunarea Generală RO-NOSCI 27 februarie 2023

În data de 27 februarie 2023, a avut loc Adunare Generală a Inițiativei Naționale Cloud pentru Știința Deschisă din România - RO-NOSCI.


Membrii cu drept de vot prezenți, au aprobat în unanimitate includerea în RO-NOSCI a Universității de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti . Lista organizațiilor care au aderat, până în prezent, ca Membru sau Observator al RO-NOSCI poate fi consultată aici.


Dragoș Barbu (ICI) a sustinut o prezentare despre ultimele actualizări legate de EOSC, aducând în atenția participanților Agenda Strategică de Cercetare și Inovare (SRIA), care definește cadrul general pentru activitățile viitoare de cercetare, dezvoltare și inovare în legătură cu EOSC, și Foaia de parcurs multianuală (MAR).


Ioana Trif (UEFISCDI) a prezentat cadrul strategic național privind stiinta deschisă 2022-2030, cu accent pe prevederile obiectivului specific dedicat stiinței deschise din Strategia Națională de Cercetare, Inovare și Specializare Inteligentă 2022-2027 și obiectivele strategice incluse în Cartea Albă a Tranziției către Știința Deschisă (2023-2030).


Calin Alexa (IFIN-HH) a prezentat exemple de bună practică: Atlas Open Data + IPPOG Masterclasses, 2 acțiuni în cadrul experimentului Atlas CERN, care fac parte din programul Open Data al CERN.


Prezentările susținute în cadrul evenimentului pot fi accesate folosind link-urile de mai jos:
Noutăți EOSC, Dragoș Barbu - ICI
Cadrul strategic național privind știința deschisă 2022 - 2030, Ioana Trif - UEFISCDI
Exemple de bună practică: Atlas Open Data + Experiența Masterclass IPPOG, Călin Alexa – IFIN-HH